Geschiedenis

De geschiedenis van de gangmakers.

De gangmakers bestaan sinds carnaval 2002. Toen zij met nog maar twee leden het thema Bassie en Adriaan tot een zeer goed einde wisten te brengen. Met als eind resultaat al gelijk de vijfde prijs in de carnavals optocht van IJsselstein.

Toen twee vrienden van ons ook erg enthousiast werden voor het bouwen van een carnavals wagen voor de optochten van IJsselstein en Montfoort besloten we om het voortaan met z’n vieren te gaan doen. Dit resulteerde in een carnavals wagen met als thema Koekjes. Er werd in vele zaterdag ochtenden een enorme koektrommel vervaardigd van Verkade. Op deze wagen zaten ongeveer 600 per stuk verpakte koekjes die tijdens de twee optochten verdwenen in het toekijkende publiek.

Nu aangekomen bij de carnaval die plaats vind in het jaar 2004 zijn we al weer menig uurtje zoet geweest om een compleet nieuwe carnavals wagen vanaf de grond op te bouwen. Dit mede doordat we via Dynamic promotions uit gouda de beschikking kregen over een onderstel van ruim 6 meter lang waar nog geen vloer op ligt. Hier word nu hard aan gewerkt. Na menig uurtje hard werken en ruim 400 meter aan kartonnen rollen ontstonden er twee blokhutten op onze kar. Het thema werd Knabbel en Babbel en daardoor moesten er ook dop pinda’s geregeld worden. We hadden een ruime 80 kg pinda’s en deze waren dinsdagnacht toen de Stee dicht ging eindelijk op. Direct na de carnaval hebben we nog een collega van ons warm gemaakt om met ons mee te doen. Marco had een periode gekregen om er eens over na te denken maar deze werd direct door Marco verworpen en zo werd Marco gangmaker nr 5.